Aktuella erbjudanden

 

Natur- och Kulturvandring

I vår närliggande by Smedstorp finns en av Österlens vackra vandringsleder. Njut av underbar natur och ta del av traktens historia. Hos oss kan du sen ta av dig vandringskängorna och koppla av i stillsam och harmonisk miljö. Vi erbjuder dig ett mycket trivsamt boende på vår fyrlängade gård. 

  

  

 

 

» Läs mer

Welcome to stay at Gyllengården!

If you are just looking to relax and get a real rest during your holidays,  there is no better place than Gyllengården.

» Läs mer

Golf

Bo på GyllenGården och spela golf på Österlens natursköna och utmanande golfbanor. Med vårt unika läge har ni nära till alla 5 banor på Österlen. 18 hål golf på dagen och därefter avkoppling i vår svit "Splendid" är sann livskvalité. 

» Läs mer

Sommarkväll  HHTidigare evenemang på GyllenGårdenTidigare evenemang på GyllenGården

Evenemang 2013
Evenemang 2013 Tidigare evenemang på GyllenGården

Evenemang 2013  

Tidigare evenemang på GyllenGården

Evenemang 2014

Under påskhelgen ställde Ted Ström ut sina fantastiska akvareller hos oss.

Men inte nog med det ...
Påskdagens kväll höll "Ted & Söner " konsert i vårt galleri.
Det blev en bejublad musikkväll som man inte ville skulle ta slut.

 


 Fotbollskväll med Tom Prahl Söndag 9 februari  

Han har varit en av Sveriges mest framgångsrika tränare sedan 1990-talet, med nio SM-medaljer, varav tre guld. Bland annat är han en av de få som tagit SM-guld med två olika klubbar, Halmstads BK och Malmö IF.

Tom Prahl som är född och uppväxt på just GyllenGården strax utanför Smedstorp gästade oss med en intressant och humoristisk föreläsning. Publiken bestod av många av hans vänner från förr men också av yngre fotbollsförmågor som ville få lite tips och inspiration både som tränare och spelare.


Tom Prahl räknas som en av Sveriges främsta fotbollstränare genom tiderna.

Läs pressklipp
Ystads Allehanda
Smedstorp.se

Evenemang 2013
 

En önskad repris på vårens evenemang"Smaka på Nobel!
gick av stapeln Tisdag 19 november .
Lite otur var att Sverige spelade VM-kval mot Portugal samma kväll men det fanns gott om svängrum i lokalen för dem som
kom.

Johnny Johansson chefskock för Nobelmiddagarna under 11 år bjöd på smakprover från sina menyer, samt  kåserade omkring sina erfarenheter och hur det går till bakom kulisserna under världens mest eftertraktade middagsbjudning.

Citat från en av gästernas inlägg på fb löd "Trevligt, Roligt och väldigt gott". Vi kan bara instämma.
Johnny Johansson tillhör en av Sveriges ledande kockar och innehar stor kockauktoritet. Han är den enda som erhållit Nobelstiftelsens Guldmedalj för gastronomiska insatser vid Nobelmiddagarna.
Bland övriga meriter ska nämnas; Nordisk mästare i Parmatlagning Gastro Nord, utmärkelsen Cordon Bleu, Årets kock, medlem i kocklandslaget i två omgångar och kokboksförfattare.
 

 

Sommarkväll på GyllenGården

Lördag 3 augusti

     
 
 

 

 

 

  Nobelkocken Johnny  Johansson serverade en smakfull  grillbuffé och  därefter fick alla gäster  avnjuta en två  och en halv timmes  konsert med  musikpoeten Ola Magnell.

 

 

 

 

 

 

 

Som en liten recension av Ola Magnells bedrifter denna kväll använder vi oss av Moca Odesjös ord som hon skrev inför konserten på www.smedstorp.se. Dessa ord stämmer precis på hur kvällen blev.

" Det är "Regnets kvarter" och "Rolös vind" med "Grodperspektiv". "Dagar i dis", "Dimman igen" och "Tidvis regn". Dagar i ösregn"."Ta det kallt, det är allt". "Kallt, kallt, kallt". "Nattens vind är hemlös" "I denna vackra värld" – "Den enda sommardan"? "Abrakadabra"? "Straggel och strul"? Nej – men vad säger man? ... Sicken kväll, kanske. Eller eventuellt som ett tydliggörande av och en förklaring till ovanstående låtkavalkad - "Påtalåt". Vad mer behöver man säga? Med andra ord – det är dags för en favorit i repris på Gyllengården - Ola Magnell. Mannen, som har sin styrka i melankolin, värmen och hoppet, som en recensent skrev. Ola Magnell har en trogen publik sedan 60-talet. Han lyckas fortfarande överraska och fånga "gamla "lyssnare, och finna vägen till nya lika entusiastiska öron. Hans senaste album "Rolös" har hyllats och anses vara hans kanske främsta. Under konsertkvällen på Gyllengården kommer det att ges många chanser att lyssna på låtar ur albumet, som även grammisnominerats, som årets visalbum. Nominerats har Ola Magnell också gjorts som årets textförfattare.
Poeten och rockaren Ola Magnells konsert förra året på Gyllengården var mer än bejublad, och entusiasmen hos publiken lär finnas i år också. Gamla fans och nya kommer att vara på plats
. "


 

Onsdag 5 juni

Nobelkocken Johnny Johansson kåserade om sina 11 år som chefskock under Nobelmiddagarna.

Gästerna bjöds på både skvaller och överraskningar.
 Johnny Johansson tillhör en av Sveriges ledande kockar och innehar stor kockauktoritet. Han är den enda som erhållit Nobelstiftelsens Guldmedalj för gastronomiska insatser vid Nobelmiddagarna.
Bland övriga meriter ska nämnas; Nordisk mästare i Parmatlagning Gastro Nord, utmärkelsen Cordon Bleu, Årets kock, medlem i kocklandslaget i två omgångar och kokboksförfattare.

En av gästerna summerade kvällen så här "  Underhållande, intressant och mycket  välsmakande"
Denna kväll gav verkligen mersmak!


Evenemang 2012
 

17 juni  "KvinnoKväll" med Modevisning av SussiLi och
             Italiensk buffé  ( Medlemskväll i GuldKlubben)

5 aug    Författarkväll med Patricia Tudor Sandahl.
            
En mycket uppskattad kväll där Patricia talade utifrån tankarna i sin
            nya bok "Ett givande liv". En talrik åhörarskara som även aktivt deltog
            i intressanta diskussioner.
          

 

 

 


 

 

11 aug  Ola Magnell spelade på GyllenGården. Fullsatt galleri, entusiastisk publik,
            Ola i högform. En drömkväll för arrangörerna.

Så här skrev Mats Josephson i sin recension:

Succé för Ola Magnell         2012-08-12

Publiken applåderade Ola Magnell till flera extranummer när han på lördagskvällen hade konsert på Gyllengården. För en något åldrad tradjazzmusikant var det här en ny bekantskap, men det behövdes inte många låtar innan jag kände mig som en i gänget. Särskilt i andra delen av konserten då det började rycka i 68-nerverna när Ola tog fram klassiker som Nya Perspektiv, Tomma Tunnor och den synnerligen dagsaktuella "Kommunist igår, kapitalist idag, det skall vara en egoist i år och denna egoist är jag... ".

Med den underbara solnedgången i bakgrunden blev det en minnesrik kväll i Gyllengårdens vackra galleri. Varför inte låta det här bli en sommartradition? Det är ju inte alla byar där man kan skryta med att ha en artist som Ola Magnell.
Text Mats Josephson Musikcaféer sommaren 2011

10 Juli Hasse "Kvinnaböske" Andersson


17 Juli "Bland skrattgropar och surpuppor"
Musik och ståupp-föreställning Jenny Wåhlander med band "mr Pete"

31 Juli   Sahlbergs -  skönt gitarrspel och trestämmig sång

Österlen lyser

Sång av Österlengymnasiets kör

» Läs mer