KONST IKKKKJJJJJJJJGGG

Av totalt 225 inlämnade konstverk valde juryn ut
63 verk av 40 olika konstnärer.

De konstnärer som visar sina verk är:

Birgitta Tisell, Mats Areskoug, Baiba Purins, Gittan Ericson,
Cilla Lindqvist Sjöberg, Anna-Greta Lindstam,
Kathrin Bernekorn, Anders Vardam,  Gunilla Vardam,
Agneta Nilsson, Yvonne Sonstrand, Ulf Backman, Karin Örwall, Hans Elander, Ulla Bolin, Carina Hägg, Rutger Engsäll,
Anita Hedbrand, Mats-Åke Forsberg, Peter Öhman,
Sonja Andersson, Greta Wetterlöf-Rhodin, Oline SØrensen,
Staffan Håkansson, Carin Elofsson, Anna Celander, 
Karin Szymaszko, Jåanna Andreasson, 
Carina Köster, 
Marianne Meijer Annerfeldt, Rosa Jansson, Elisabet Malmström, Håkan Fredén, Charlotta Walse, Birgitta Hansson, Lisa Billvik Norén, Anna Elofsson, Maria Thorlund, Axel Bruke Öhman och Rikard Holmqvist.

Tack till Maria Thorlund för de fina bilderna från vernissagen!

   

    

    

   

 

Årets Jury

Årets jury har haft dubbla uppgifter. Förutom att på sedvanligt sätt välja ut konstverk ifrån de sökande ska de ställa ut egna verk i det nyskapade Lilla Galleriet på GyllenGården.

Självklart har vi därför valt ut en jury som på bästa sätt kan leva upp till båda dessa uppgifter. Juryn 2019 kommer att bidra till att höja kvaliteten och attraktiviteten på hÖsterlenSalongen ytterligare en nivå.
Den består av följande välkända konstprofiler:

Madeleine Pyk -  Bildkonstnär och författare född i Stockholm. En av våra skickligaste, mest färgstarka och fascinerande samtida konstnärer. Hon målar i en naivistisk stil och använder ofta starka färger. Hennes motivkrets inbegrips av landskap, stilleben och porträtt. Hon har studerat vid Konstfack och Konstakademien, finns representerad på bl.a Moderna Museet.


Sten M RosenlundKonstkännare, tv-producent, filmare och fotograf inom konst och kultur. Bosatt i Brösarp, Paris och New York.

Hans porträttbok "Att bevara ögonblicket" är en unik samling av konstnärsportätt av bl.a Jasper Johns, Marina Abromovich, Karin Mamma Andersson, Christo, Jim Dine, John E. Franzén, Gilbert & George, Damien Hirst och Yoko Ono.

Sven-Åke Ekberg Skulptör som hela sitt liv bott bland äppelträden i Kivik med omnejd. Hans skulpturer i järn är ofta verklighetsskildrande och favoritmotiven är bl.a. cyklister och träd, gassvetsade till miniatyrer, grupper eller reliefer.

Personerna han skulpterar präglas av en explosion av kroppsspråk, distinkta egenheter och personlighet. Medlem i ÖSKG och KRO.

 

hÖsterlenSalongen är en jurybedömd konstsalong grundad av GyllenGården 2014. 

Vår önskar är att hÖsterlenSalongen ska bidra till att förstärka Österlen som konstmetropol. Vår ambition är att genomföra ett kvalitativt och intressant evenemang med potential att få många deltagande konstnärer och locka konstintresserade besökare från både när och fjärran. 

Vi har varje år lagt stor vikt vid att kunna presentera en intressant, bred och kunnig jury. Juryns uppgift är att utse verk av god kvalité som kan samverka med varandra i en generös och lustfylld utställning.

hÖsterlenSalongen avslutas sedvanligt med utdelning av publikens pris "Guldramen". Under utställningen kommer publiken att kunna rösta på sitt favoritkonstverk. Förutom ett hederspris får den vinnande konstnären även ett presentkort på Ramgården i Lövestad.