KONST IKKKKJJJJJJJJGGG

hÖsterlenSalongen 2019

Vi har glädjen att meddela att hÖsterlenSalongen kommer att gå av stapeln i höst igen.

Utställningen kommer att pågå mellan den 28 september och den 20 oktober.

Inlämning av ansökningar kan göras mellan den 25 juli och den 25 augusti.

 

Årets Jury

Madeleine Pyk -  Bildkonstnär och författare född i Stockholm. En av våra skickligaste, mest färgstarka och fascinerande samtida konstnärer. 

Hon målar i en naivistisk stil och använder ofta starka färger. Hennes motivkrets inbegrips av landskap, stilleben och porträtt. Hon har studerat vid Konstfack och Konstakademien, finns representerad på bl.a Moderna Museet.

Sten M RosenlundKonstkännare, tv-producent, filmare och fotograf inom konst och kultur. Bosatt i Stockholm, Brösarp, Paris och London.

Hans porträttbok "Att bevara ögonblicket" är en unik samling av konstnärsportätt av bl.a Jasper Johns, Marina Abromovich, Karin Mamma Andersson, Christo, Jim Dine, John E. Franzén, Gilbert & George, Damien Hirst och Yoko Ono.

Sven-Åke Ekberg Skulptör som hela sitt liv bott bland äppelträden i Kivik med omnejd. Hans skulpturer i järn är ofta verklighetsskildrande och favoritmotiven är bl.a. cyklister och träd, gassvetsade till miniatyrer, grupper eller reliefer.

Personerna han skulpterar präglas av en explosion av kroppsspråk, distinkta egenheter och personlighet. Medlem i ÖSKG och KRO.

 

hÖsterlenSalongen är en jurybedömd konstsalong grundad av GyllenGården 2014. 

Vår önskar är att hÖsterlenSalongen ska bidra till att förstärka Österlen som konstmetropol. Vår ambition är att genomföra ett kvalitativt och intressant evenemang med potential att få många deltagande konstnärer och locka konstintresserade besökare från både när och fjärran. 

Vi har varje år lagt stor vikt vid att kunna presentera en intressant, bred och kunnig jury. Juryns uppgift är att utse verk av god kvalité som kan samverka med varandra i en generös och lustfylld utställning.

hÖsterlenSalongen avslutas sedvanligt med utdelning av publikens pris "Guldramen". Under utställningen kommer publiken att kunna rösta på sitt favoritkonstverk. Förutom ett hederspris får den vinnande konstnären även ett presentkort på Ramgården i Lövestad.