Brutus Östling och JanPeter Lahall

 Utställning  6 juli - 4 augusti 2013

Den stora sommarutställningen 2013 visade fantastiska bilder av fotograferna Jan-Peter Lahall och Brutus Östling.

Brutus Östling - född 1958 växte upp i Järfälla och är bosatt i skogs- och hagmarken utanför Norra Rörum i Skåne.
Efter att ha givit ut över tusen titlar som bokförläggare bytte han 2005 yrke och försörjer sig sedan dess som fotograf på heltid.
För fem år sedan utnämndes han till ambassadör för Canon i Europa.
Han har även givit ut nio fotoböcker. Med boken "Att överleva dagen" vann han Augustpriset 2009.
Brutus har precis utkommit med en omfattande handbok om "Konsten att fotografera fåglar och andra djur" och den har fått mycket goda recensioner (Nordstedts 2013)
 

 

Jan-Peter Lahall 

Jan-Peter, född 1955, är idag en av Sveriges mest etablerade och meriterade naturfotografer.
Under åren har hans fotografier bland annat resulterat i flera framgångsrika bokproduktioner och uppskattade almanackor. Han har också belönats med en rad fina utmärkelser bl a 1993: Årets Nordiska Naturfotograf,1997: Årets Naturfotograf (Naturvårdsverkets utmärkelse), 1998: Så Skimrande utnämns till Årets Pandabok av Världsnaturfonden.  2003, IFWP Nature Photobook of the year 2003 till boken "Jag har sett". Under de senaste åren har han bland annat fungerat som domare i BBC:s stora världsomfattande naturfototävling och gjort en almanacka med egna bilder på uppdrag av Toyota i Japan.

Intresset för natur och fotografering startade tidigt och JanPeter är idag en av Sveriges mest etablerade och meriterade naturfotografer, välkänd även långt utanför landets gränser.

 

« Tillbaka till Utställningar