Staffan Ernestam

"Jag vet inte varför jag håller på, bara att jag måste. Där i min ateljé behöver jag ingen orkester, producent eller skivbolagsdirektör. Jag får vara helt i fred och behöver inte ringa någon, inte boka någon tid. det är bara att sätta igång när jag vill och köra på tills det tar slut. Mellan turnéer och musikaliska engagemang är målet min kreativa frizon.
Urkraften rakt på duken och sen stillheten - mellan tonerna. Energi, drömmar, längtan och hjärta; det är vad det handlar om för mig. Konsten och musiken har samma källa, men i måleriet är jag friare."

 

Som musiker har Staffan under många år samarbetat med ett flertal av landets ledande artister och är sedan flera år tillbaka ledare av Jeremias Session Band och medlem i Sven-Ingvars.

Under 2008 kom CD:n ’Trastland’ med Jeremias Session Band där Staffan tonsatt dikter av Närke-poeten Jeremias i Tröstlösa. På plattan medverkar bland annat delar av Sven-Ingvars, Mats Ronander och Karin Wistrand. Gruppen var under den sommaren landets mest spelade svenska grupp i P4 riks.

Som konstnär är Staffan mer återhållsam med framträdanden och utställningen på GyllenGården blir hans första på Österlen.

Tidigare utställningar i urval:
Stockholm Art Fair
Galleri RICA, Stockholm,
Galleri RÖNNQUIST & RÖNNQUIST, Malmö
Galleri Z, Odensbacken
 Ekerums Konsthall,
Öland,
Holmer Gallery, Växjö,
Galleri 19, Örebro
Wasasalen, Örebro slott.  

« Tillbaka till Utställningar